Post væsenet rammes hårdt af digitaliseringen

Post væsenet rammes hårdt af digitaliseringen

I kølvandet på de seneste ti års teknologiske udvikling, kommer også digitaliseringen af store dele af vores hverdag. Mange traditionelle erhverv rammes af dette. Mest tydeligt er det nok hos den statsejede virksomhed Post Danmark, som har måtte lægge hele deres profil om, her tænkes for eksempel på den nye postlov, som har resulteret i at helt nye typer af postkasser fra forskellige producenter.

Den nye postlov er nemlig et glimrende eksempel. Denne er et forsøg på strømline postleveringsprocessen, grundet den dalende efterspørgsel eftersom meget post nu modtages digitalt. Denne lovændring har bevirket at tæt på en mill. danskere skal have nye postkasser – dette skal ske inden den første januar 2012.

Endnu mere uheldig er de forsatte prisstigninger, som ser ud til at være blevet en tradition for post væsenet efterhånden. Denne udvikling har været med til at præge landets konkurrenceevne på negativ vis. Det er nemlig i mange tilfælde billigere at få sendt noget fra eksempelvis Berlin til København end det er at få sendt noget fra Odense til København. Det er da klart at dette har negativ indvirkning på den danske konkurrence og det må siges at være meget uhensigtsmæssigt.

Dette er en af de negative sideeffekter af den øjede digitalisering, lad os håbe at prisstigningerne ikke forsætter alt for længe.Leave a Reply